Кичевскиот манастир „Пресвета Богородица Пречиста“ за празникот масовно посетен од голем број на верници

Манастирот „Пресвета Богородица Пречиста“ во близина на Кичево денеска, на празникот Рождество на Пресвета Богородица-Мала Богородица, беше посетен од голем број на верници од речиси сите...

Манастирот во тетовска Мала Речица, пример за меѓуверска толеранција

Манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во воениот конфликт во 2001 година беше целосно опожарен, а сега е претворен во вистински рај. Над него распукала прекрасната Шара, а под ова духовно светилиште и од неговата лева и десна страна се наоѓаат илјадници домови, каде живеат семејства од муслиманска вероисповед. Иако од различна вероисповед, велат дека манастирот им е прв сосед каде можат да се обратат за било каква помош