Коалицијата Маргини: Маргинализираните заедници и понатаму загрозени

Маргинализираните граѓани најмногу се погодени од полициската бруталност и дискриминацијата во здравствените установи, констатира „Коалиција Маргини“ во годишниот извештај за „Сексуални и здравствени права на маргинилизираните...

Македонија со најниско ниво на употреба на контрацепија во Европа

Здруженијата на маргинализираните заедници бараат примена на стратегија за сексуално и репродуктивно здравје и права 2010 -2020. Тие обвинуваат дека државата не презема конкретни активности за...