(Колумна)Отворен Црковен Балкан е геополитички пораз на политиката на Путин и Руската Православна Црква

После 12 Јуни почнува финалната битка за признавање од Вселенската Патријаршија на целосната автокефалија на Охридската Архиепископија, за што е потребна посебна стратегија на црковната дипломатија,...

Нов универзитетски учебник „Основи на безбедност – Концепциски безбедносни пристапи”од Марјан Ѓуровски – придонес кон науката за безбедност

Во издание на Канцеларијата на Фондацијата Конрад Аденауер од СР Германија во Скопје и Универзитетот Св. Климент Охридски од Битола излезе од печат универзитетскиот учебник со...