Спуст во Вал Гардена: Триумф на Килде, стравичен пад на Гисин (Видео)

Швајцарецот загуби контрола при еден скок на патеката Саслонг и жестоко падна на грб. Од силината на ударот, по инерција, следуваше нов отскок и вториот пад беше на глава. По 20. минутното укажување на прва помош беше транспортиран со хеликоптер во болницата во Болцано каде е констатирана фрактура на карлицата