Пливање: Анастасија Богдановски и машката штафета со нови рекорди

Македонскиот знаменосец на Игрите во Рио го подобри, досега, најдоброто национално време (26,48 секунди) во трките на 50 метри слободно, Блажевски, Ангеловски, Чепишевски и Петровски со нов најдобар резултат на 4х50 метри мешано