Комора на приватно здравство: Да се објави оглас за ангажирање на лекари во новите ковид амбуланти

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија реагира на одлуката на Комисијата за заразни болести, матичните лекари да дежураат во новите ковид...

Напладне почнува протестот на матичните лекари, во ординациите само колегите во руралните предели

Уште рано изутрина пријавивме Службите за итна медицинска помош да ги преземаат итните случаи, а  пациентите кои се со хронична терапија беа услужени со рецепти во...