Меѓународен саем во Солун со најмалку шест протести и еден против Договорот од Преспа

Центар на економските и политички случувања и вниманието на грчката јавност викендот ќе биде насочено кон Солун каде премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис како и секоја година, со традиционалниот говор на отворањето ќе ги открие следните чекори и активности на неговата влада