ЕУ заклучоци за С. Македонија и за Албанија: Нема формулација „меѓувладина конференција оваа година“

Земјите членки на Европската Унија (ЕУ) успеаја да постигнат компромис за заклучоците за проширување, но амбицијата за одржување на првите меѓувладини конференции со Скопје и Тирана...

Папајоану: Се надеваме дека набргу ќе се свика првата меѓувладина конференција ЕУ-Северна Македонија

Надеж дека набргу ќе свика првата меѓувладина конференција ЕУ – Северна Македонија, како и поддршка за европската перспектива на нашата земја, но и на останатите од...

Заев: На 22 јуни очекуваме гласно ДА за првата меѓувладина конференција

Премиерот Зоран Заев не губи надеж дека Македонија наскоро ќе добие дозвола за одржување на првата меѓувладина конференција што воедно претставува формален почеток на преговорите за...