„Крвавата“ Месечина утрово ја почести Земјата со спектакуларна глетка

Љубителите на астрономијата утрово околу 3.50 часот имаа можност да уживаат во спектакуларната глетка што ја приреди феноменот таканаречена „крвава“ Месечина. Феноменот е како резултат на...

НАСА ја планира во февруари првата мисија од програмата за враќање на Месечината

 Американската вселенска агенција НАСА соопшти дека планира да ја започне својата мисија „Артемида еден“ во февруари. Тоа го означува почетокот на американската програма за враќање на...