Час и пол „паднати“: Фејсбук, Инстаграм, ВатсАп и Месинџер недостапни во цел свет

Дел од најпопуларните платформи за социјално вмрежување – Фејсбук, Инстаграм, ВатсАп и Месинџер „паднаа“ во цел свет. Според вебс-страницата Даун Детектор (DownDetector), проблемите започнаа околу 16:44...