Неофицијално поради африканска чума: Црна Гора забрани увоз на свинско месо од делови од Македонија и Србија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Црна Гора забрани увоз и транзит на пратки со живи домашни и диви свињи, месо и месни производи од...

АХВ:Во Црна Гора не е увезено месо старо 30 години

Во Црна Гора преку пристаништето во Бар, воопшто не пристигнала пратка со месо кое е старо 30 години и потекнува од резервите на НАТО, соопштија од АХВ, по разговорот што директорот Зоран Поповски го направил со ветеринарните служби во оваа држава