Амбициозен КК Гостивар: Антиќ мнозински акционер, Србиноски нов тренер

Во концептот на гостиварци, покрај натпреваруварувачкиот аспект како развојна сегашност, важно место зазема и определбата за прераснување во регионален кошаркарски центар и продукција на млади играчи во перспектива