Изборен молк во Хрватска пред утрешното гласање за претседател

Изборното ливче е со 11 кандидати од кои најголеми шанси за втор круг, според анкетите, се даваат на актуелната претседателка Колинда Грабар Китаровиќ, поддржана од владејачката ХДЗ, Зоран Милановиќ, кандидат на СДП и независниот кандидат Мирослав Шкоро. Право на глас на изборите имаат 3,85 милиони Хрвати