Крај на ерата на британската круна: Барбадос прогласен за република, но останува во Комонвелтот

Барбадос, островска држава во Карипското Море, од денеска и официјално е република, што значи дека британската кралица Елизабета Втора ја загуби титулата шеф на таа држава....