Редизајн на еврото: Германски политичар побара основачите на „Бајонтек“ да бидат на една од банкнотите

Германскиот европратеник од редовите на „Слободните демократи“, Мориц Кернер побара основачите на „Бајонтек“ – Угур Шахин и Озлем Туречи, изумители на анти-ковид ваквината на „Фајзер“, да...