Проблеми во снабдување, недостиг на чипови и ковид-19: „Тојота“ го прекинува производството во пет фабрики

Јапонскиот производител на моторни возила „Тојота“ денеска соопшти дека од наредниот месец ќе го прекине производството во пет фабрики во Јапонија поради проблеми со синџирот на...