МТСП ги отфрла како невистинити обвинувањата од страна на синдикатот, за закани и заплашување на штрајкувачите

Министерството за труд и социјална политика во целост ги отфрла обвинувањата за заплашување на штрајкувачите како невистинити. Ова го темелат врз основа на фактот што досега...

МТСП: Намалувањето на посмртната помош на 25.000 денари е одлука на Сојузот на здруженијата на пензионери

Намалувањето на висината на посмртната помош на 25.000 денари е извршено со Одлука на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија, информираат од Министерството за труд...

Тренчевска-Брнз: Ќе информираме за колкав број на бегалци од Украина може да обезбедиме помош и подд

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска оствари протоколарна средба со амбасадорката на САД Кејт Мари Брнз. На средбата, двете соговорнички се осврнале на...

Тренчевска- Паолучи: Светска банка е партнер и голем поддржувач особено во време на Ковид -19

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со директорот на Светска Банка за Северна Македонија, Масимилијано Паолучи. На средбата се разговарало за...

Унапредувањето на родовата еднаквост е заеднички приоритет на Северна Македонија и Шведска

Родовата еднаквост во фокус на разговорите помеѓу министерката за труд и социјална политика Тренчевска и шведската амбасадорка во Северна Македонија, Форсгрен Бенгтсон. Министерката за труд и...

Тренчевска: Заложба на Владата е минималната плата да се зголеми на 18.000 денари

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска попладнево остварила средба со претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ), Дарко Димовски на која се разговарало...