Започна исплатата на јулските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска започна етапната исплата на јулските пензии.  Ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи...

МТСП: Хронично болните, бремените и родители на деца до 10 години ослободени од работа

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека хронично болните лица, родителите на деца до 10 години, бремените жени, самохраните родители, родителите на деца со...

„Св. Кирил и Методиј“ и Рамазан Бајрам го прават понеделник неработен ден за сите граѓани

Понеделник, 25 мај, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика (МТСП). Министерството информира дека согласно Законот...

МТСП: Со преку 236 милиони денари се поддржани нови 1.223 вработувања

Oд Министерството за труд и социјална политика соопштуваат дека денеска ќе се изврши првата исплата во износ од 28,5 милиони денари за веќе склучените договори за мерката „Вработување и раст на правни субјекти“