Шахпаска: Згрижувачко, еднородителско семејство e исклучителен пример за хуманост

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска во Општина Радовиш го посети згрижувачкото, еднородителско семејство на Наталија Гура. Таа згрижува две малолетни дечиња, братче...

Меѓународен ден на знаковниот јазик: Потребна е поголема застапеност на знаковниот јазик и негова стандардизација

Националниот сојуз на глуви и наглуви на Република Северна Македонија денеска го одбележува 23 септември – Меѓународниот ден на знаковниот јазик. Во рамки на денешниот ден,...

Документ: Надлежни за модуларната болница во Тетово биле општината и директорот на болницата

Надлежноста за контрола на модуларните болници е на локалните власти и на директорите на болниците, се наведува во документ на Светска банка и на Министерството за труд...

МТСП: Надоместокот за попреченост од наредната година ќе се покачи за 15 проценти

Во врска со најавениот протест на Коалицијата „Менуваме“ информираме дека Министерството за труд и социјална политика интензивно работи на унапредување на инклузијата на лицата со попреченост...

МТСП го демантира Мицкоски дека пакетите за ранливите, политички се злоупотребиле

Министерството за труд и социјална политика целосно ги демантира тврдењата на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски дека хигиенските пакети, што за ранливите категории граѓани се обезбедени...

МТСП: Да се почитуваат препораките за заштита на здравјето од топлите бранови

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат препораките од...