ДКСК за Рашковски: Имаме надлежност за иницијатива пред JО за постапка за кривично гонење

Ги спроведуваме своите надлежности врз основа на прибирани податоци, информации и документи од надлежни институции, без намера за „замајување на јавноста“ или „намера да ѝ се...

Одземена надлежноста на Таравари да разрешува и именува во школите

Министерката за образование рече дека решението за одземање на надлежноста на градоначалникот Таравари доаѓа по проверките на Државниот просветен инспекторат, бидејќи градоначалникот разрешувал и именувал директори надвор од законската постапка

СЈО: Наша законска обврска е да го побараме случајот „Сопот“

Од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција потврдија дека го добиле барањето од СЈО, но побарале од Советот на јавни обвинители да се произнесе околу тоа дали предметот треба да му биде даден на СЈО.