Израел планира четврта доза вакцина за одредени групи од населението

Израелскиот премиер Нафтали Бенет даде инструкции да почнат подготовките за давање четврта доза вакцина против коронавирус за одредени групи од населението. Панел здравствени експерти препорачаа четврта...

Можна нова коалициона влада во Израел: Дали ова е крајот на 12-годишното владеење на Бенјамин Нетенјаху?

По неговите 12 години како премиер на Израел, можно е конечно да дојде крај на владеењето на Бенјамин Нетејаху од десничарската партија Ликуд. Нафтали Бенет, лидерот...