Ленче Здравкин и Денис Јанкуловски се добитници на државната награда за човекови права „Мето Јовановски“

На Меѓународниот ден за човекови права 10 Декември во Собранието беше свечено доделено признанието за придонес во областа на човековите права. Оваа година Одборот за доделување...

Министерството за култура го објави конкурсот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“

Ве информираме дека Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ распиша Конкурс за  доделување на државната награда „Мето Јовановски“ во 2021 година. Со државната награда...