Маричиќ: ИПА Програмата е поддршка за клучните реформски активности

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска копретседаваше со Комитетот за мониторинг на ИПА, заедно со директорката на Генералниот директорат за европска...

Извештај на ЕК за С. Македонија: Земјата продолжува да исполнува критериуми за членство во ЕУ, критики за блокадата на Бугарија

Европската комисија денеска го усвои Пакетот за проширување 2021 заедно со извештаите за напредокот на шесте земји од Западен Балкан, вклучително и за Северна Македонија. Во...

Спасовски–Дефа: Земјата напредува, фокусот на реформи за ефикасни резултати

Државата напредува, било оценето на денешната средба на техничкиот премиер, Оливер Спасовски со Валтер Дефа, посебен советник за економија во Владата, назначен директно од германската канцеларка...

„Фридом хаус“: Македонија – ослободување на заробената држава

Македонија, заедно со Естонија и Узбекистан, е посочена како светла точка во најновиот извештај „Нации во транзиција“ на американската невладина организација „Фридом хаус“. „Најголемата шанса за...