Нуредини: Не очекуваме домаќинствата да се вратат на затоплување со дрва поради растот на струјата

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини не очекува дека со растот на цените на струјата повеќе домаќинства да се вратат на затоплување со...

Нема легализација на дивоградбите во заштитните и зоните на активно управување, најави Нуредини

Со Предлог-законот за регулирање на статусот на бесправно изградени објекти, Владата предвидува дека нема да бидат легализирани сите видови на дивоградби изградени во рамки на заштитните...

Министерот Нуредини ќе ја презентира националната климатска амбиција на самитот во Глазгов  

Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини, вчера и денеска заедно со претседателот Стево Пендаровски учествува на Светскиот лидерски самит, во рамките на климатскиот...

Нуредини: Природата не познава политички граници, ни треба интегриран пристап во менаџирање со водните тела

На втората сесија од министерскиот состанок за животна средина на Централната Европска Иницијатива (ЦЕИ) во Трст, Италија, министерот Насер Нуредини се осврна на предизвиците во управување...

Нуредини и Сахакјан на средба за проектот за подобрување на отпорноста на поплави во Полошкo

Министерот за животна средина Насер Нуредини оствари средба со постојаниот координатор на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во државава, Нарине Сахакјан. Нуредини во објава...

Нуредини: Во заштитените подрачја да се легализираат само дивоградбите кои се домови

Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини, истакна денеска дека препораката на ресорното Министерство е во заштитените подрачја да се легализираат само дивоградбите кои...

Усвоени иницијативите на МЖСПП: Шара – Национален парк, Осогово – заштитено подрачје

Иницијативите на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) за прогласување на Шар Планина за Национален парк и Осоговските планини за заштитено подрачје од категорија...