Уапсена наставничка во Њујорк: Вакцинирала ученик против ковид-19 во домашни услови

Американската наставничка Лора Русо од Њујорк се соочува со затворска казна до четири години, бидејќи вакцинирала ученик против ковид-19 во домашни услови, иако формално нема медицински...