Шекеринска доби Медал за посебни достигнувања од командантот на Националната гарда на Вермонт

“Нејзината визија и ангажман одиграa директна улога за Северна Македонија да стане НАТО сојузник”, се вели во образложението на одлуката. Mинистерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска,...