Рецесија не е предвидена ниту во песимистичките сценарија, смирува гувернерката Ангеловска-Бежоска

Рецесија за годинава не се очекува. И покрај сите предизвици, сите релевантни меѓународни финансиски институции, сепак, предвидуваат економски раст, но забавен. Рецесија не се предвидува ниту...

Граѓаните ги враќаат парите под перници- штедните влогови во март намалени за дури 117 милиони евра

Штедните влогови на граѓаните во денари во домашните банки се намалиле за дури 117,5 милиони евра, говорат најновите податоци на Народна банка на Македонија. На крајот...

(ФОТО) Внимавајте! Фалсификувани банкноти 2.000 денари во оптек, предупредува НБРМ

Фалсификуваната банкнота може многу лесно да се препознае доколку се обрне внимание на основниот заштитен елемент, отпечатен со оптички варијабилна боја, којшто се наоѓа на горниот средиштен...

Анализа: Сè потешко се враќаат долгови – нефункционалните кредити со раст од 21,4 отсто

Од 2008 година кога светот ја живееше големата финанасиска криза, за првпат во првиот квартал од оваа година е регистриран најголем квартален раст на нефункционалните кредити...