(Видео) Наизглед апокалиптично: Австралија гори од пожари, небото на земјата „крваво“

Градот Памбула е целосно празен, улиците се празни и полни со густ чад, а над нив се надвиснува апокалиптично и нестварно црвено небо. Во евакуацијата на луѓето е вклучена и австралиската Кралска морнарица. Пожарникарите, пак, кои се борат со огнената стихија на терен, го опишуваат денот како „еден од најлошите во во историјата“