Карл Нехамер (49) ќе биде нов австриски канцелар и шеф на конзервативната Австриска народна партија

Според Нехамер, ова едногласно денеска го одлучиле партиските највисоки тела. Поранешниот министер за внатрешни работи го наследува Александар Шаленберг, кој поднесе оставка по само два месеци...