Цивил: Изборната администрација предизвикува нерегуларности

Претседателот на Здржението „Цивил – Центар на слобода“ Џабир Дерала, на третата прес-конференција, по повод референдумското изјаснување, изјави дека од досегашните 113 извештаи добиени од набљудувачите...

Зврлевски ќе ги истражува изборите во 2014 година

Јавното обвинителство за организиран криминал и корупција ќе истражува изборни нерегуларности за време на парламентарните и претседателските избори во 2014 година, соопштија од обвинителството. Освен оваа...

ОБСЕ/ОДИХР: Конкурентни избори по кои следуваат неопходните реформи

Конкурентни избори кои се суштински чекор во решавањето на двегодишната длабока политичка криза, кои се одвиваа во средина на широко застапена недоверба во институциите и политичкото...