Путин ги казнил највисоките воени команданти за лошите резултати, тврди британското Министерство за одбрана

Министерството за одбрана на Велика Британија ги објави најновите разузнавачки информации, кои денес се фокусираат на фактот дека Русија наводно отпуштила неколку високи воени команданти поради...