Екс министерот Филипче ги упатува младите колеги во тајните на неврохирургијата

Поранешниот министер за здравство Венко Филипче денеска поминал повеќе часа во операциона сала на Клиниката за неврохирургија каде работел со млади колеги, за што тој информираше...

Болницата „Св.Еразмо” во Охрид за прв пат доби неврохируршки микроскоп, пациентите нема да патуваат во Скопје

Болницата „Св. Еразмо“ во Охрид доби неврохируршки микроскоп. Специјалната болница „Св.Еразмо” во Охрид за прв пат доби неврохируршки микроскоп со кој лекарите ќе може да вршат...