Реакција на Никола Попоски по изборите: Не умирај магаре до зелена трева, на рати

Неколку изборни циклуси не победуваме. За партија во која најголем дел се навикнати да победуваат, не е едноставно. Најмногу нè критикуваат дека слабо учиме од искуства, пишува поранешниот министер за надворешни работи и член на ВМРО-ДПМНЕ по исходот од предвремените парламентарни избори

Попоски во Малта се сретнал со Џорџ Вела

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски денеска во Валета се сретнал со неговиот колега од Малта, Џорџ Вела, соопштија од Министерството за надворешни работи. Двајцата министри...

СМДС: Пратеникот Попоски лажно се претставува како министер

Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС), во отворено писмо до, како што истакнуваат, в.д. министерот за надворешни работи Илија Исајловски бараат објаснување како Никола Попоски кој е избран за пратеник и му е верифициран пратеничкиот мандат, се уште ја извршува функцијата МНР