Бугарија не учествувала во изготвувањето на нон-пејперот за Северна Македонија

Министерството за надворешни работи на Бугарија соопшти дека властите во земјата на никаков начин не учествувале во подготвувањето на нон-пејперот за решавање на спорот меѓу Софија...

Пендаровски: Не е доставен никаков документ од Софија, со месеци наназад не се водат преговори

Во врска со таканаречениот нон-пејпер кој беше објавен денеска во медиумите, Кабинетот на претседателот Пендаровски информира дека со Република Бугарија со месеци наназад не се водат...

Нон-пејпер: Вишеградската група плус Австрија со заложба за поддршка на Западен Балкан

Членките на Вишеградската група (Чешка, Словачка, Полска и Унгарија) плус Австрија изготвиле нон пејпер документ до Европската Унија (ЕУ) во кој се бара поголема поддршка за...

Советот на ЕУ го држи „под клуч“ нон пејперот за прекројување на границите на Западен Балкан

Генералниот секретаријат на Европскиот советне дозволува објавување на неофицијалниот документ во врска со контроверзниот нон-пејпер за смена на границите на Западен Балкан, јави австриската агенција APA. Агенцијата...