ВМРО-ДПМНЕ: Јанева и СЈО понизно извршуваат политички нарачки

Катица Јанева и Специјалното јавно обвинителство се претворија во карикатура, заради понизноста во извршувањето на политичките нарачки, стои во реакцијата на опозициската ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конфереција...

Дума: Не сум потпишал ништо за што нема докази, политиката не влијаела

Каде е местото на Лекарската комора, како треба да се заштити од политички влијанија, за политиката која е длабоко навлезена меѓу лекарите. Како да се спречи одливот на лекари во странство, да се врати нивното достоинството и довербата кај пациентите, за притисоците и случаите за кои смета дека треба нови истраги