Локални избори: Пет кандидати за градоначалник на Охрид, по двајца за Ново Село и Дебар

Локалните избори во овие три општини ќе се одржат заедно со претседателските. Првиот круг треба да се одржи на 21 април, а вториот на 5 мај. Ждрепката за редоследот на избирачкото ливче ќе се одржи во понеделник

Радев го одбележа „Денот на Бугарската Армија“ во Ново село

На бугарските воени гробишта во Ново Село, струмичко денеска беше одбележан „Денот на храброста и Денот на Бугарската Армија“. На чествувањето присуствуваа бугарскиот претседател Румен Радев, бугарскиот...