Со нож по битолски музичар за време на онлајн-концерт: Имаш среќа што не дојдов со сатар

Пеце Петровски (29) решил со јавен настап на социјалните мрежи во саботата да даде поддршка на дете со аутизам од соседството, но и за подигнување на јавната свест и случајот да допре до надлежните институции, но за време на перформансот бил нападнат од сосед кому му пречела музиката

Уапсен напаѓачот од Виена

Полицијата го уапсила осомничениот кој вчеравечер со нож нападна четири лица во Виена и им нанел повреди опасни по живот. Мажот на возраст од 23 години...