Прва редовна координација по колективниот одмор на Собранието

Прва редовна координација по колективниот одмор денеска во Собранието одржаа Претседателот на Собранието Талат Џафери и пратениците. Како што информираат од законодавниот дом, било договорно неделава...

Превентивна кампања „Вози одморен”

Министерството за внатрешни работи и Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот денеска кај наплатната станица „Глумово“ продолжија со едукативно превентивната акција „Вози одморен!”. Целта на кампањата,...

Туристичките агенции на мака: Здравствените биланси ги спуштаат граничните рампи

Туристичките работници кои беа соочени со мртва сезона оваа пролет, се надевале оти „ќе фатат“ нешто од летната сезона. Но, како што поминуваат деновите, надежта им се топи