Албанија денеска пријавени давења на тројца туристи од кои двајца, според тамошните медиуми, се државјани нја Северна Македонија.

Телевизија „А2 Си-Ен-Ен“ објави дека лицата М.М. (79) и Ц.М. (78) дошле на одмор во земјата од Северна Македонија, животите ги загубиле како последица на високите бранови на плажата Спиле.

Третиот давеник е 59-годишно лице со иницијали Х.Х. кој се удавил на плажата во Велипоја

Инцицентите се случиле претпладнево, околу 11 часот, додека истражните тимови работат на расветлување на околностите за настанот.