Тенис: Оперирано окото на францускиот судија што го удри Шаповалов

Хируршката интервенција за Арно Габа беше неизбежна по дополнителните лекарски прегледи. Утврдено е дека нема оштетувања на рожницата и на мрежницата, но рентген снимките покажаа фрактура на коската над левото око