Финансиска полиција поднесе кривична пријава против екс-претседателот на ДИК Оливер Деркоски

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција Скопје поднесе кривична пријава против претседателот на Државната изборна комисија во период од...

ДИК: До 15 часот денеска гласале 7.170 лица

Од 357 пријавени избирачи во домовите за стари лица, гласале 231. Во казнено-поправните установи, пак, од 1.657 запишани избирачи, гласале 808. Од лицата кои се пријавиле за гласање во домашен притвор, досега се изјасниле седуммина, соопшти претседателот на Државната изборна комисија, Оливер Дерковски

ДИК го заклучи избирачкиот список: Право на глас имаат 1.814.263 милион граѓани

Во однос на изборните единици, просечниот број на запишани гласачи е 302.377. Најмногу гласачи има во Куманово - 93.603, Битола - 81.607, скопски Аеродром - 66.525, Бутел - 33. 278, итн. Општини, пак, со најмалку гласачи се Вевчани со 2.062, Конче 2.724, а најмала е Лозово со 1.997 гласачи