Општина Тетово го усвои буџетот за 2022 година: Дефицит од 33 милиони денари, 28 милиони ќе се покриваат со кредити

Советот на Општина Тетово на денешната четврта седница го усвои буџетот за 2022 година кој има дефицит од 33 милиони денари. Општина Тетово има предвиден приход...

Документ: Надлежни за модуларната болница во Тетово биле општината и директорот на болницата

Надлежноста за контрола на модуларните болници е на локалните власти и на директорите на болниците, се наведува во документ на Светска банка и на Министерството за труд...