САД: Демонстранти оштетуваа и уриваа статуи на Колумбо и Џеферсон Дејвис

Статуи на Кристофер Колумбо и поранешниот претседател на Конфедеративните Американски Држави, Џеферсон Дејвис беа урнати за време на протестите против расизмот и полициската бруталност во сојузните...