Голема парада на гордоста во Атина, присуствуваше и поранешниот премиер Ципрас

Со пораки против хомофобијата, трансфобијата, расизмот, дискриминацијата и нееднаквоста, со пораките „Љубовта е слепа, а не хомофобична“; „Водете љубов, а не војна“; „Човеку, љуби“, илјадници граѓани...

По двегодишна пауза денеска повторно се одржува матурска парада на плоштад

По двегодишна пауза поради пандемијата, Матурската парада денеска повторно се одржува. Присутните матуранти ги поздрави градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, заменик амбасадорот на ЕУ Џулијан...