Извештај на ЕК: Јавното здравство во С. Македонија се соочува со одлив на кадри, особено специјалисти

Здравствениот сектор се соочува со одлив на медицински персонал, особено на специјалисти кои одат во приватниот сектор или заминуваат на работа во странство, оценува Европската Kомисија...

Персонал на СЗО обвинет за сексуално насилство во Конго за време на борбата против ебола

Комисијата утврдила дека „распространетоста на случаите на сексуална злоупотреба и експлоатација за време на борбата против десеттиот бран на ебола, што ја зголемила ранливоста на ’наводните...