Во знак на протест: Шведска лекарка ќе ја врати Нобеловата награда поради Хандке

Кристина Доктаре синоќа се обрати пред стотици лица собрани во Стокхолм во знак на протест против одлуката на Шведската академија да го врачи признанието за литература на австрискиот писател, кој за време на војните во поранешна Југославија го поддржуваше режимот на Слободан Милошевиќ