Казнети и исклучени од сообраќај 18 пијани возачи во Илинден и Петровец, еден одбил алко-тест, ќе плати 500 евра

Покрај тоа, на прекршителите им претстои и мерка времено одземање на возачките дозволи од 3 до 12 месеци. За време на контролата биле констатирани и санкционирани...

Пет лица, меѓу кои и градоначалникот на Петровец испрале над половина милион евра од општинатa-откри вицепремиерот Николовски

Над половина милион евра биле злоупотребени во општина Петровец, откри вицепремиерот за борба против корупцијата, Љупчо Николовски. Тој кажа дека во месец мај од страна на...