Извештај на ХК за јули: Раст на говор на омраза на социјалните мрежи во контекст на изборите

Месец јули го одбележа повторното зголемување на говорот на омраза на социјалните медиуми во контекст на одржување на предвремените парламентарни избори и големиот број случаи со...

Анализа: Северна Македонија лидер во регионот во користење на дигитална дипломатија

Твитер налогот на Министерството за надворешни работи на Северна Македонија, во мандатот на Никола Димитров доби признание за најдобро воден регионален налог за дигитална дипломатија во набљудуваниот период 2017-2019 година