Матурантите испорачаа подобар просек на екстерните испити отколку 2019

Државниот испитен центар денеска ги објави резултатите на државно ниво од полагањето на екстерните испити од државната матура. Директорката Елизабета Наумовска вели дека овогодинешните резултати споредбено...