Повик за хуманитарна помош – пункт за донации за Украина на плоштадот Македонија во Скопје

Кутии со храна, облека и лекови – ваква помош македонските граѓани најчесто донираат за помош на украинското население. Претпладнево го посетивме новоотворениот пункт на плоштадот Македонија,...

Велика Британија ѝ испраќа на Украина нова тура противтенковско оружје за одбрана од Русија

Велика Британија го зголемува снабдувањето со вооружени системи за Украина како „одговор на понатамошни акти на агресија од страна на Русија“, изјави денеска британскиот министер за...

Северна Македонија ќе и понуди помош на Украина-премиерот Ковачевски денеска ќе разговара со својот украински колега

Портпаролите на Владата, Муамет Хоџа и Душко Арсовски на денешната редовна прес-конференција информираа за одлуките и заклучоците донесени на 16-тата седница, одговарајќи и на прашања од...